Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε.
ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ - ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ ΛΕΥΚΟ

Λαμπερό κίτρινο χρώμα, έντονα πράσινα αρώματα φρεσκοκομμένου γρασιδιού και kiwi, χαμηλότερο αλκοόλ και ζωηρή οξύτητα. Ένας συνδυασμός μιας κλασικής έκφρασης του Sauvignon Blanc από ψυχρά κλίματα και ενός ορεινού Ροδίτη που προσφέρει σώμα και καλή δομή.

Αμπελώνας : Η Σαμαρόπετρα παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στην αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου, σε ορεινούς αμπελώνες του Αγίου Παντελεήμονα με στρεμματική απόδοση 600-800 κιλά. Το υψόμετρο (600 μ.) και τα αμμώδη εδάφη των αμπελώνων συμβάλλουν στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Επιπλέον, οι τέσσερις λίμνες της περιοχής δημιουργούν ένα ήπιο μικροκλίμα, ιδανικό για την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών. Πιο συγκεκριμένα η καλλιέργειά του Ροδίτη γίνεται σε αμπελοτεμάχια δύο διαφορετικών τύπων. Ο πρώτος, με υψηλό βλαστικό τείχος και δυνατότητα στάγδην άρδευσης, δίνει σταφύλια με έντονα αρώματα, καλή τεχνολογική ωρίμανση και ισορροπία μεταξύ αλκοόλης και οξύτητας. Ο δεύτερος, με χαμηλό βλαστικό τείχος, μικρή απόσταση μεταξύ του εδάφους και των βραχιόνων του πρέμνου και χωρίς δίκτυο στάγδην άρδευσης, δίνει χαμηλά φορτία σταδιακής και όψιμης ωρίμανσης, τα οποία χαρακτηρίζονται από οξυδερκή οξύτητα και όγκο στόματος ικανό να δώσει λευκά κρασιά παλαίωσης.

Οινοποίηση : Η οινοποίηση βασίζεται στην προζυμωτική εκχύλιση ολόκληρης της ποσότητας του Sauvignon Blanc και μέρους του Ροδίτη. Για το σκοπό αυτό επιλέγονται τα σταφύλια με το πλουσιότερο δυναμικό αρωμάτων και κυρίως αυτά που προέρχονται από αρδευόμενα αμπελοτεμάχια, ώστε να ευνοηθεί το πέρασμα όσο το δυνατόν περισσότερων πρόδρομων αρωματικών ενώσεων από το φλοιό της ράγας στο γλεύκος. Η ζύμωση γίνεται σε θερμοκρασία 16-18°C και λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με εξαίρεση το 10% της συνολικής ποσότητας του Ροδίτη, το οποίο ζυμώνει σε καινούργια δρύινα βαρέλια στους 20°C. Το τελευταίο μέρος της οινοποίησης περιλαμβάνει batonnage σε ελαφριές οινολάσπες με τη βοήθεια ενζύμων, διαδικασία που καθορίζει τον τελικό λιπαρό χαρακτήρα του κρασιού.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή
Captcha

ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ - ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ ΛΕΥΚΟ

  • Κατασκευαστής: Κτήμα Κυρ Γιάννη
  • Κωδικός Προϊόντος: 0569
  • Πόντοι Ανταμοιβής: 3
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 10,18€

Διαθέσιμες Επιλογές

Ετικέτες: ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ - ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ ΛΕΥΚΟ