Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε.
ΤΣΑΝΤΑΛΗ - ΚΟΡΜΙΛΙΤΣΑ ΕΡΥΘΡΟ

Βαθύ πορφυρό χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες. Κομψός αρωματικός χαρακτήρας φρούτων του δάσους, cassis, μπαχαρικών και γλυκόριζας, σε συνδυασμό με γλυκούς χαρακτήρες βανίλιας και τρούφας αποτέλεσμα της πολύμηνης παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια. Παλέτα πλούσια και θελκτική, με ρωμαλέο σώμα και ιδιαίτερη επίγευση, χαρακτηριστικά που μαρτυρούν το πλούσιο δυναμικό και την άριστη προσαρμογή των ποικιλίων στο μικροκλίμα της περιοχής.

Σερβίρεται στους 18-20ο C, συνοδευόμενο από κρέατα με πλούσιες κόκκινες σάλτσες, κυνήγι και παλαιωμένα ώριμα τυριά.Από τη μια βουνά με πευκοδάση, από την άλλη θάλασσα: αυτά είναι τα φυσικά σύνορα του αγιορείτικου αμπελώνα που διασφαλίζουν το μοναδικό μικροκλίμα του. Η θαλασσινή αύρα μαλακώνει τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και προσφέρει την απαραίτητη υγρασία στο χώμα. Το βουνό προσφέρει αναζωογονητική δροσιά και παράλληλα προστατεύει από τους δυνατούς βορεινούς ανέμους. Έτσι τα σταφύλια ωριμάζουν αργά και με τον πλέον φυσικό τρόπο.

Κλίμα: Μεσογειακό. Ήπιος χειμώνας με λίγες χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες που σπάνια κατεβαίνουν τους – 2 βαθμους Κελσίου. Ηλιόλουστη άνοιξη και ζεστό καλοκαίρι με πολλές ώρες ηλιοφάνειας (>2,000 hours). Το νερό από το λιώσιμο του χιονιού προσφέρει την απαραίτητη υγρασία στις ρίζες, εξισορροπώντας την έλλειψη βροχοπτώσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υψόμετρο: ‘Εως και 250 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσαςΈδαφος: Βαθύ αμμοαργυλώδες, φτωχό σε βάσεις και οργανική ουσία , με όξινο PH. Η σύστασή του λειτουργεί ως ασπίδα στην ηλιακή ακτινοβολία διατηρώντας τις θερμοκρασίες χαμηλές το καλοκαίρι. H ελαφριά υφή του αναγκάζει τις ρίζες να εισχωρήσουν στο πλούσιο γρανιτικό υπεδαφος.Παραδοσιακή ερυθρή οινοποίηση σε ανοιχτές δρύινες δεξαμενές (50 hl). Εντατικές, παρατεταμένες ανακυκλώσεις κατά την διάρκεια της ζύμωσης εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη επιφάνεια διαβροχής για έντονες εκχυλίσεις. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225lt για την αργή και σταδιακή ενσωμάτωση των εκχυλισματικών ουσιών του βαρελιού στον οίνο.

Παλαίωση: Παραμένει στα γαλλικά δρύινα βαρέλια για 8 μήνες και ακολουθεί αναγωγική παλαίωση σε φιάλη για 4 μήνες όπου συνεχίζει να εξελίσσει το χαρακτήρα του.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή
Captcha

ΤΣΑΝΤΑΛΗ - ΚΟΡΜΙΛΙΤΣΑ ΕΡΥΘΡΟ

  • Κατασκευαστής: Τσάνταλη
  • Κωδικός Προϊόντος: 10388
  • Πόντοι Ανταμοιβής: 1
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 41,79€

Διαθέσιμες Επιλογές

Ετικέτες: ΤΣΑΝΤΑΛΗ - ΚΟΡΜΙΛΙΤΣΑ ΕΡΥΘΡΟ