Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε.
ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ - ΑΚΑΚΙΕΣ 2014 ΡΟΖΕ

Σε μια σχετικά πιο ψυχρή και όψιμη χρονιά, το Ξινόμαυρο του 2014 διαθέτει κοφτερή οξύτητα, χαμηλότερο αλκοόλ και έναν πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα που αποτελείται από αρώματα φράουλας, τριαντάφυλλου και βιολέτας. Μια πρώτη ύλη ιδανική για ροζέ κρασιά και ακόμα μια πολύ καλή σοδειά για τις Ακακίες.

Αμπελώνας : Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μέτρων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης ΟΠΑΠ Αμυνταίου. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800 κιλά, ενώ τα φτωχά αμμώδη εδάφη προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, αλλά και από την παρουσία τεσσάρων λιμνών, οι οποίες δημιουργούν ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια της ποικιλίας Ξινόμαυρο.Η ποικιλότητα των αμπελοτεμαχίων σε ό,τι αφορά την τεχνολογική και φαινολική ωρίμανσή τους από σοδειά σε σοδειά μάς καθιστά ιδιαίτερα προσεκτικούς στο θέμα της διαχείρισης του τρύγου. Φροντίζουμε να ομαδοποιούμε την παραλαβή της πρώτης ύλης με γνώμονα τον αλκοολικό βαθμό, την οξύτητα, τον πλούτο σε ανθοκυάνες και το βάρος του τσαμπιού. Αυτή η διαχείριση αφορά την κάθε χρονιά ξεχωριστά και μας βοηθά στην εκτέλεση διαφορετικών τεχνικών κατά την οινοποίηση.

Οινοποίηση : Το γλεύκος προέρχεται κατά 85% από σταφύλια στα οποία έχει γίνει προζυμωτική εκχύλιση, ενώ το υπόλοιπο 15% επιτυγχάνεται μέσω αφαίμαξης σε δεξαμενές Ξινόμαυρου που προορίζονται για την παραγωγή του κρασιού Παράγκα. Η διάρκεια της προζυμωτικής εκχύλισης διαρκεί από 12 έως και 48 ώρες, εφόσον η πρώτη ύλη είναι ομοιόμορφα ωριμασμένη και πλούσια σε χρωστικό και αρωματικό δυναμικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 20% του συνολικού όγκου του χαρμανιού ζυμώνει σε γαλλικά βαρέλια χωρητικότητας 500 λίτρων και ηλικίας 2-4 χρόνων. Σε ορισμένες δεξαμενές γίνεται διακοπή της αλκοολικής ζύμωσης με απότομη πτώση της θερμοκρασίας στους 4°C για τη διατήρηση υπολειμματικών σακχάρων. Τέλος, το κρασί διανύει περίοδο 3 μηνών κατά την οποία πραγματοποιείται batonnage (3 φορές/εβδομάδα), προκειμένου η οξύτητα να ισορροπήσει με την αύξηση της λιπαρότητας.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή
Captcha

ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ - ΑΚΑΚΙΕΣ 2014 ΡΟΖΕ

  • Κατασκευαστής: Κτήμα Κυρ Γιάννη
  • Κωδικός Προϊόντος: 0576
  • Πόντοι Ανταμοιβής: 3
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 8,37€

Διαθέσιμες Επιλογές

Ετικέτες: ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ - ΑΚΑΚΙΕΣ 2014 ΡΟΖΕ